Η Lamborghini αναπτύσσει πέντε Huracán GT3 EVO2 για τις 24 ώρες της Daytona

Ο παραδοσιακός αγώνας αντοχής που ανοίγει τη σεζόν θα ξεκινήσει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο για τη Lamborghini το 2024

Must Read

Η αρχή μιας νέας εποχής για τη Lamborghini θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, με πέντε αυτοκίνητα έτοιμα να δώσουν μάχη στις 24 ώρες της Daytona, τον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar 2024.

Παρόλο που το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του πρωτοτύπου Lamborghini SC63 LMDh δεν θα το δούμε πριν από τις αρχές Μαρτίου, οι 24 Ώρες της Φλόριντα αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου και συναρπαστικού κεφαλαίου για την εταιρεία της Sant’Agata Bolognese.

Πέντε αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στον μαραθώνιο αντοχής που θα διαρκέσει όλο το εικοσιτετράωρο, τρία στην κατηγορία GT Daytona (GTD) και δύο στην κατηγορία GTD Pro.

Από τις πέντε συμμετοχές, οι δύο θα λάβουν μέρος στην πλήρη καμπάνια της IMSA (Endurance Cup και Sprint Cup), ενώ οι άλλες δύο θα αγωνιστούν μόνο στο Endurance Cup.

Επικεφαλής της συμμετοχής στην κατηγορία GTD Pro είναι η Huracán #19 της Iron Lynx, με μια πλήρη εργοστασιακή σύνθεση στο τιμόνι. Οι πρώην νικητές των 24 ωρών Daytona Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli και Franck Perera θα συνεργαστούν με τον Νοτιοαφρικανό Jordan Pepper.

Η Iron Lynx θα συμμετάσχει επίσης με τη μοναδική συμμετοχή GTD Pro #60 στον πρώτο γύρο, με τον Claudio Schiavoni μαζί με τον Matteo Cressoni και τους εργοστασιακούς οδηγούς Matteo Cairoli και Romain Grosjean.

Η γυναικεία ομάδα Iron Dames θα επιστρέψει επίσης στη Daytona, με το δοκιμασμένο ρόστερ των Sarah Bovy, Michelle Gatting και Rahel Frey με συνεργάτη την Doriane Pin στη μηχανή #83 στην κατηγορία GTD.

Ενώ τα αυτοκίνητα #19 και #83 θα αγωνιστούν στην πλήρη καμπάνια του Michelin Endurance Cup, οι υπόλοιπες δύο Huracán στη λίστα συμμετοχών θα αμφισβητήσουν το πλήρες πρόγραμμα IMSA το 2024.

Ο μακροχρόνιος πελάτης της Lamborghini Forte Racing – οι ρίζες του οποίου προέρχονται από τις δραστηριότητες της αμερικανικής RaceTronics και της O’Gara Motorsport – θα βασιστεί στον πρόσφατα ανακοινωμένο εργοστασιακό οδηγό Loris Spinelli για ολόκληρη τη σεζόν GTD, ενώ ο επίσης εργοστασιακός οδηγός Sandy Mitchell θα συμμετάσχει στη Daytona.

Δίπλα στον Spinelli στο αυτοκίνητο #78 για τους γύρους Endurance είναι ο οδηγός του IndyCar Devlin DeFrancesco, ενώ ο στυλοβάτης της ομάδας Misha Goikhberg επιστρέφει για άλλη μια χρονιά. Η ομάδα μπαίνει στη νέα σεζόν μετά από έναν συγκλονιστικό θρίαμβο στην κατηγορία στο περσινό Petit Le Mans στη Road Atlanta.

Νέα συμμετοχή στη δράση της Lamborghini GTD φέτος έχει η γνωστή ομάδα της IMSA και του Super Trofeo Wayne Taylor Racing με την Andretti Autosport. Πιλότοι του #45 για ολόκληρη τη σεζόν θα είναι οι διπλοί πρωταθλητές της Lamborghini Super Trofeo North America Kyle Marcelli και Danny Formal, ο τελευταίος έχει διατηρηθεί ως νέος επαγγελματίας οδηγός της Lamborghini.

Το ζευγάρι αγωνίστηκε μαζί σε αγώνες IMSA με άλλη μάρκα το 2023, και στη Daytona θα τους ακολουθήσει ο πρώην τακτικός οδηγός της Lamborghini Super Trofeo North America, Ashton Harrison. Τη σύνθεση συμπληρώνει ο 17χρονος Graham Doyle, ο οποίος συμμετείχε πέρυσι στο πρωτάθλημα Super Trofeo North America στην κατηγορία Am, κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα Lamborghini World Finals στη Vallelunga τον Νοέμβριο.

Η Lamborghini Squadra Corse έχει επιτυχημένη ιστορία με τις 24 ώρες της Daytona τα τελευταία χρόνια, έχοντας πάρει την πρώτη της νίκη σε μεγάλο αγώνα μεγάλων αποστάσεων το 2018, με την Grasser Racing Team. Στη συνέχεια, επανέλαβε αυτό το κατόρθωμα το 2019, αποτελώντας την πρώτη ομάδα που παίρνει συνεχόμενες νίκες στο GTD τόσο στις 24 ώρες της Daytona όσο και στις 12 ώρες του Sebring.

Με την Paul Miller Racing το 2020, η Lamborghini πέτυχε μια άνευ προηγουμένου τρίτη διαδοχική νίκη στη Daytona, ενώ τερμάτισε επίσης στο βάθρο πριν από δύο χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

NEWS FEED