Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: 105 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως το τέλος του 2022

Must Read

Θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη έως το τέλος του 2022. Ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και ανέρχεται στο ποσό των 74.400 €.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπονται 105 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριους ή στεγασμένους. Οι θέσεις θα εξυπηρετούν ταξί, λεωφορεία και άλλου τύπου βαριά οχήματα, αυτοκίνητα ΑΜΕΑ, ηλεκτρικά ποδήλατα και οχήματα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης με τους επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς της πόλης θα ολοκληρώσει τη μελέτη των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανοιχτά κοινόχρηστα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να γίνει πράξη η βιώσιμη αστική κινητικότητα. Μετά από σχετική χαρτογράφηση που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας, θα χωροθετηθούν οι δημόσιες προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και όπου κρίνεται απαραίτητο θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι η ηλεκτρική, συμβάλλουν στη βιοκλιματική αναβάθμιση των δημοσίων χώρων και ως προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο οποίο ο Δήμος μας έχει ενταχθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

NEWS FEED